dimecres, 25 de maig del 2011

INDIGNEU-VOS!

SINÓPSIS:

Stéphanne Hessel està indignat per la manera com funciona la societat. Per això, ha escrit Indigneu-vos!, un llibre on explica allò que li indigna i perquè nosaltres, els joves, ens resistim a l'hora de voler aconseguir alguna cosa per millorar la nostra societat. Hessel explica com ha viscut la resistència i per això diu que "El motiu de la resistència és la indignació".
També diu que "La indiferència és la pitjor de les actituds" amb això vol dir que si no ens indignem mai  aconseguirem res, que la capacitat d'indignar-se és un dels components essencials de l'ésser humà.
Hessel també s'indigna amb la irregularitat econòmica que hi ha en el món, la gran diferència entre els molt pobres i els molt rics. Els molt pobres amb prou feines arriben a cobrar uns dos dòlars.
Un altre dels temes que parla és sobre Palestina. Està indignat sobre el conflicte que hi ha. Ell creu que la no-violència és el camí que hauriem d'aprendre a seguir, ja que amb la violència, moltes vegades, no s'arriba enlloc.


FITXA TÈCNICA:

Títol: Indigneu-vos!
Autor: Stéphanne Hessel
Traducció: María Belvis Martínez García
Pàgines: 64
Preu: 5€


CRÍTICA:

Gràcies a aquest llibre molta gent ha sortit al carrer a indignar-se davant les eleccions municipals, això vol dir que molta gent després de llegir aquest llibre ha reflexionat i ha fet cas a Hessel a l'hora d'indignar-se.
Crec que s'hauria de fer algo amb la política ja que en alguns països (per no dir casi tots) hi ha molta corrupció i per culpa d'això i de moltíssimes coses més, ara estem com estem, en una crisi a nivell mundial, molta gent està a l'atur, s'han hagut de retallar molts sous, en definitiva, els pobres són encara més pobres.
També, gràcies al llibre, m'he informat més sobre el conflicte que hi va haver a Palestina.
Sobre el llibre només tinc moltes coses positives, però la part de Palestina se m'ha fet bastant pesada, ja que s'hi extén molt.
A part d'això, recomanaria el llibre a tothom, ja que està molt bé i un cop te l'has llegit pots reflexionar sobre com està la societat i com diu Hessel, indignar-te amb allò que creus que s'hauria de canviar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada