dijous, 16 de juny del 2011

RESSENYA "TÒQUIO BLUES"

FITXA TÈCNICA:


Autora: Haruki Murakami
Títol: Tòquio Blues
Títol original: Nouwei no mori
Editorial: Empúries
Publicat: 2007
Traducció: Albert Nolla Cabellos
ISBN: 978-84-9930-289-8
Pàgines: 428
Cost: 6'95€ (edició butxaca)


SINÒPSIS:

Toru Watanabe, un home de 37 anys, estava aterrant a l'aeroport d'Hamburg quan va escoltar la cançó "Norwegian Wood" dels Beatles. Aquesta cançó va fer que Toru recordés l'època en que tenia 18 anys.Va ser l'any en que va entrar a una residència de Tòquio perquè acabava d'entrar a la universitat. El seu company d'habitació era un noi ben peculiar, Toru l'anomenava "Soldat d'Assalt".
Un dia, quan anava a agafar el tren, es va trobar amb la Naoko, la novia de Kizuki, que era el seu millor amic, però va morir. Toru i Naoko van decidir quedar més sovint per parlar, ja que des de que va morir el seu amic, no s'havien vist.
Toru i Naoko anaven quedant i Toru li explicava totes les coses que feia el Soldat d'Assalt. Naoko s'ho passava molt bé amb les històries que li explicava ell.
A Toru li agradava tan estar amb Naoko que al final es va enamorar d'ella. Van fer l'amor i Naoko, encara recordant a Kizuki, va ser hospitalitzada en un centre, però Toru no ho sabia.
Era Octubre quan Toru va conèixer Nagasawa, un noi que estudiava medicina. Es van fer amics gràcies al llibre "El gran Gatsby", a tots dos els hi va agradar molt el llibre.
Nagasawa era un noi que havia estat amb moltes noies.
En fer-se amic amb Toru, se l'emportava quan sortia a la nit. Se'n anaven a bars i Nagasawa li ensenyava a Toru com lligava, d'aquesta manera els dos amics estaven amb una noia. I així cada nit que sortien.
Al cap de poc, Toru va conèixer a Midori, una noia que anava a la seva classe i al cap d'un temps es va enamorar d'ella, tot i que encara pensava amb Naoko.
Li va escriure una carta a Naoko i li va donar a la seva família perquè la pogués rebre. Al cap d'un temps, Toru va rebre una carta de Naoko on li deia que estava bé i que s'havia alegrat d'haver rebut una carta seva. La va anar a visitar al centre on estava hospitalitzada.
Toru va entrar en un triangle amorós amb Naoko i Midori. No sabia per qui decantar-se. Finalment es va decidir per la Midori però no sabia com explicar-li a Naoko ja que no estava en condicions de rebre males notícies.
Naoko es va suïcidar. Reiko, la seva companya d'habitació en el centre, li va dir a Toru que no va ser culpa seva que Naoko es suicidés.
Finalment, Reiko i Toru van quedar per parlar de Naoko. Reiko i Toru van tindre relacions sexuals.
El dia següent, Toru se'n havia d'anar a agafar un vol, quan va trucar la Midori per dir-li que és la noia que volia en aquest món. Midori en preguntari a Toru on estava, ell no va saber contestar-la, no sabia on estava, ell seguia cridant a Midori en el centre d'aquell lloc que no era enlloc.

CRÍTICA:

El llibre m'ha agradat, tot i que és bastant trist.
La història està narrada en primera persona i el tema principal és la recerca de la felicitat.

El llibre comença en un aeroport on el protagonista escolta una cançó dels Beatles i retorna al passat, exactament quan tenia 18 anys. Mentre explica la història veiem l'evolució de Toru. Al principi no havia estat amb moltes noies, fins que fa amistat amb Nagasawa que a partir d'allà te moltes relacions amb noies, però les que li va marcar més van ser Naoko, la novia del seu difunt millor amic, i Midori, companya de classe.
Finalment, Toru es decanta per Midori i Naoko es suicida, ja que estava dèbil mentalment per la mort de Kizuki.

Penso que Toru no tenia les idees molt clares ja que no s'acabava de decantar per cap de les dues noies. Crec que ell hi va tindre una mica a veure a l'hora de que Naoko es suicidés, ja que ella no estava bé mentalment i en assabantar-se de que Toru estimava a una altra dona, encara es va posar pitjor.

El llibre m'anava enganxant a mida que l'anava llegint i el recomano, sobretot als adolescents. Crec que val la pena llegir-se'l.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada